Before

The layout was inefficient and many of the cabinets were awkward dimensions, making storage a challenge. Additionally, the kitchen stopped before the large window leaving an odd void between the kitchen and den.

After

The solution was to better utilize the length of the space while also arranging appliances and work surfaces in a manner that would better suit food preparation, cooking and baking. In addition, a casual eating area was integrated into the space at the floor level change leading into the den. Lastly, all the appliances were updated. An avid baker, our client invested in double-ovens and a farmhouse sink which have made the process much more enjoyable.

The result is a kitchen that is brighter, larger, more functional and better connected to the den.

Photography by Plate 3