Westampton Basement Redesign

The clients are parents that have two young elementary school aged children. They had a few priorities for this space. They wanted new seating, including a sofa bed for guests. Storage was another priority as this space would serve as overflow for toys currently in the kids' bedrooms. Lastly, and they wanted to include an area where their boys could do homework. Things to remain included the wall color and the train set.

This basement has some great windows running along the long wall of the space so we wanted to maintain light and airy feel. Therefore, we specified mostly white pieces throughout that were easy to clean and maintain. We also added in carpeting as requested by the client to warm up the space. Color will be brought in to break up the white and compliment the green walls through accessories, including two ottomans open and provide additional storage.

Proposed Space.